Contrast Advies

Gids in de medezeggenschap

Thema: Verkiezingen

Het complete draaiboek voor een OR-verkiezing is e-book met een actueel en compleet stappenplan voor uw OR-verkiezing. Met tijdschema, gedetailleerde toelichting bij elke stap, en met 20 checklists en 50 modelbrieven en -formulieren. Voor zowel handmatige als elektronische verkiezingen. Nooit meer zoeken op het internet. Alles bij elkaar in één document. 
De prijs van dit e-book is 24,50 euro. Het is hier online te koop. Het is een interactief pdf-bestand waarin u makkelijk navigeert en alles snel is te vinden.

Er is de laatste jaren nogal wat veranderd bij de verkiezing van de ondernemingsraad

Na een aarzelend begin hebben de elektronische verkiezingen nu massaal hun intrede gedaan. Kandidaten krijgen steeds betere digitale hulpmiddelen voor promotie van hun lijst of eigen kandidatuur. De meeste correspondentie van de ondernemingsraad met de kandidaten en de kiezers gaat niet meer per brief maar per e-mail. 
Ook de regels voor verkiezingen zijn gewijzigd. 'Vrije' kandidaten hoeven sinds 2013 niet meer aan collega's door middel van handtekeningen om ondersteuning te vragen om zich kandidaat te mogen stellen. De rechter heeft in 2018 bepaald dat vakbonden en vrije kandidaten een gelijktijdige en gelijke kandidaatstellingstermijn moeten hebben. De privacy voorschriften van de AVG verbieden sinds 2018 publicatie van het kiesregister.
De ondernemingsraad moet steeds meer tijd en energie steken in het zoeken van geschikte kandidaten, en stelt vaak zelf de lijst met kandidaten samen. Desondanks komt het regelmatig voor dat er te weinig kandidaten zijn.

Dit draaiboek houdt rekening met deze actuele ontwikkelingen 

Alles is uitgewerkt conform de wettelijke regels. Het draaiboek bevat ook een schat aan ideeën en suggesties om de verkiezing en de medezeggenschap dicht bij de achterban te brengen. Het stappenplan is opgezet volgens een aangepast tijdschema. Er is rekening gehouden met de modernste opvattingen en wettelijke mogelijkheden over het werven en screenen van kandidaten. De toelichtingen, checklists en modeldocumenten zijn gemaakt voor zowel handmatige als elektronische verkiezingen.

Daarmee is het draaiboek een complete en onmisbare hulp om de organisatie van uw OR-verkiezing soepel, aansprekend, efficiënt en met een volle raad als resultaat te laten verlopen.  

Auteursrecht

Niets van de informatie op de web-pagina's van Contrast-Advies.nl mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.